Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Josefin

Josefin är tre år gammal
och fräknar har på kind
hon nya skor har fått av mamma
hon springer som en vind

En vit och vacker klänning har hon
full med blomster små
\"dom liknar dom som finns på ängen
dom röda och dom blå\"

\"Snart skall vi åka hem till mormor
och dricka saft med kaka\"
I gräset sätter hon sig ner
och låtsas bullar baka

En nyckelpigas promenad
fångar hennes blick
hon sträcker hand mot gräsets blad
där pigan sakta gick

Upp på fingret gick den lille
och vidare på arm
hon vände och hon vred på sig
till hon blev all deles varm

\"Josefin! min lilla flicka\"
Skrek mamma ut i bön
\"Med vita kjolen sitter du
i gräset och blir grön\"




Fri vers av Thommy
Läst 501 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-10 21:15



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
En helt underbar dikt om Josefin och så fint du målar bilden av den lilla i gräset..med nyckelpigan vandrandes på armen..så vacker poesi!!
2008-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy