Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då fann ni en spricka



och just där
i det allra innersta
där smärtan bott utan namn
så många år i dunkel förklädnad

där ni sökt efter ord
att döpa mörkret
få ett grepp om det ofångbara
utan att skrämma iväg
det vilsna barnet innanför

just i det sista ögonblicket
när alla chanser nått sitt slut
att nudda vid det trasiga
som legat gömt
under betongmurar

då fann ni en spricka
ett sätt att nå fram
tillfångatagna tårar
fick se frihetens ljus

den dagen bröt ni loss
en del av isberget
och den lilla flickan
vågade sakta träda fram




Fri vers av devilsangel
Läst 437 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-05-15 23:21



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Så underbart vackert du sätter frihetens värma på pränt..tänker direkt:IMAGO...när den förlösta fjäriln lyfter på spädaste vinge mot solen..så vackert och gripande min vän!!!!
2008-05-22

  isabel louise
underbart vackert och hoppfullt skrivet vännen!
2008-05-19

  Maria Zena Viklund
den här älskar jag förmedlar hopp,

där smärtan bott utan namn
så många år i dunkel förklädnad

och hur man till slut vågar hitta ut genom en spricka med hjälp av varsamma händer, applåd o bokmärke!
2008-05-18

  Lena Renman
Mycket vackert och den lilla flickan som helas beskrivs så kälreksfullt och nära. det inersta rummet , där smärtan gömts, är svår att nå. Mycket vackert förmedlat.

Lena
2008-05-17

  Erik L
Fann denna dikt stark och mycket läsvärd. Bra skrivet!
2008-05-16

  Fanny2
Så fint skrivet.

Att våga kliva fram i ljuset.

Den lilla tjejen som finns där inne.

Den vuxna får ta den lilla i famnen.

Då blir allt bra....

Alla har vi det lilla barnet där inne...

Litet och rädd.

Ingen såg förr och ingen tröstade då.

Men jag tar den lilla i famnen och tröstar.

Smeker lite över håret.

Var inte rädd.
Allt blir bra.....
2008-05-16

    Maria Malm
Det är bra när det finns sprickor i sådana murar och att de blir sedda.
2008-05-16

  Larz Gustafsson VIP
Power to ya!

En mäktigt dikt!

Islossningstider är brytningstiderf är segertider!
2008-05-16

    sunnanvind
I ljuset kan man både få komma vidare, och bli av med det som tynger... Det sägs att troll inte tål ljus, de spricker! Fin öppen dikt som andas hopp!
2008-05-16

    Lindizz
Mycket bra och välskrivet.
2008-05-15

    ej medlem längre
Att mura in känslorna är ett olyckligt sätt för oss att försöka göra oss osårbara. Lyckligtvis hittar just de rätta personer den enda lilla sprickan som behövs för att befria...
En viktig text som du med din vana trogen skrivit på ett fantastiskt sätt!
Öronmärker!
2008-05-15

  Eric R Ström
Det lyser om den flickan
2008-05-15
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel