Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte så nära som huden kräver



jag känner det
när du så varsamt beträder
mina innersta grönskande ängar
dit ingen annan får gå

jag nuddar din närhet
med doft av nyplockade blommor
fast inte så nära som huden kräver

tomrummet plågas av saknaden
når inte fram till det djupa i roten
den innerlighet som sått
den vackraste trädgård
min blick någonsin sett

det som finns inom dig
det som jag älskar

hjärtat har förlorat sin rytm
för längesedan då du trädde in
tog befäl över själ och sinne
när du väckte upp det vissna
gav det ljus att åter gro

jag vill låta dig men vågar du
komma nära riktigt nära
låta andetag smälta samman
fläta händerna till ett
likt själarnas första möte

vågar du ta chansen
innan avståndet
kväver det sista av orken
då drömmarna inte räcker till
att mätta kroppars hunger






Fri vers av devilsangel
Läst 547 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-05-21 17:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fantastiskt fin titel till att börja med!
Diktjaget välkomnar kärleken men tvivlan på styrkan och modet hos den andra...vemodigt!
Men vem har sagt att kärlek är enkelt?:)
2008-05-22

    JJ VIP
En vädjan om minskat avstånd i min tolkning, en vädjan om tilltro... En skör och vacker vädjan! Dina ord känns värdiga och förstående! Applåd! Mvh. JJ.
2008-05-22

    Bodil Sandberg
Så oerhört varma försiktiga rader..fyllda av längtan och smärta..vackraste poesi!!!
2008-05-22

  aol
underbar livspoesi
2008-05-21

  Maria Zena Viklund
så vackert du skriver om detta, berör mig, applåder!
2008-05-21

  isabel louise
applåder till dig vännen! behövs det sägas mer?
2008-05-21

  Il poeta della luna
* bokmärke *
2008-05-21

  friheten
Så vacker beskriven om närhet, kärlek
2008-05-21

    Lindizz
en mycket bra text, varm applåd
2008-05-21

    sunnanvind
Jättevackert! Applåd!
2008-05-21

    Maria Malm
Att vilja låta någon komma riktigt nära, men samtidigt ha fundering om den ska våga det..med tiden visas det, vad den vågar..fin fundering..
2008-05-21
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel