Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
insikt...


I allt jag gömde


då när hon sa det
föll allt så logiskt
som om inget varit
mera självklart

hade jag förträngt
förnekat sanning
så länge med all min kraft

att jag fallit
rasat samman
i ett brutalt inre krig

mot hjärtats sorg
i allt jag gömde
försökte springa ifrån

för att undgå det
främmande skrämmande

då när hon sa de
rätta orden
ville jag gömma mig
skrika högt

men förstod
att det alltid varit så

tog orden med mig
lät sanningen sjunka in

ser nu så tydligt
vad som pågått
i mitt inres hemlighet








Fri vers av devilsangel
Läst 369 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-05-27 14:23



Bookmark and Share


    sunnanvind
Man förtränger nog ofta det som kan verka obekvämt, svårt i acceptans iför en själv...men när man väl kommer till insikt infinner sig ofta en befriande känsla! Bra skrivet!
2008-06-26

    Maria Malm
Man förtränger gärna, bekvämt för stunden..men kommer någon och säger de förlösande orden, då kommer insikten..bra
2008-05-28

    ej medlem längre
Jag lägger mig här ovanpå Annika och kan inget annat än instämma i hennes rader...
Det är naturligt att man stretar emot det man inte vill erkänna ens för sig själv men till slut blir man så illa tvungen och det är befriande om än omtumlande...
Fin text om det svåra...
2008-05-27

  Nasrin
mycket vackert!
2008-05-27

    Tidvis
väldigt vacker och bra.
helt perfekt med bra språk. åh.
2008-05-27

  isabel louise
applåder till dig kära vännen!!
2008-05-27

    ej medlem längre
Underbart och berörande, lika starkt som alltid, applåderar!
2008-05-27

  Larz Gustafsson VIP
Mycket fin dikt om invärteskrig och självkännedom.

Jag har själv rasat samman så.
2008-05-27
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel