Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aldrig ett beröm



vem är jag
denna morgon av tvekan
under livets skymmande vilsenhet

framför mig står en mur
byggd av brusten självkänsla
i skydd mot kränkande ord
så de aldrig bryter ner igen

aldrig ett beröm
inga varma ord ifrån ditt hjärta
har du ens ett vackert inre
eller är du trasig rakt igenom

är jag en skugga som förnimmer
om hårda svåra år
någon som inte kan ge dig
annat än förakt

jag orkar inte

vara motståndare
i din boxningsmatch
arenan står förväntansfull
inför ditt själsliga blodbad

men jag blir aldrig förloraren igen






Fri vers av devilsangel
Läst 398 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-05-31 10:21



Bookmark and Share


  Aisha VIP
....rak ärlig text.....
naken...
fint skrivet!
A.
2008-06-02

    Maria Malm
Sorglig och berörande text, gillar slutraden, bra.
2008-06-01

    JJ VIP
Att stå som förlorare ständigt och förutbestämt sliter och tär... Stark dikt skriven av en vinnande förlorare! Mvh. JJ.
2008-05-31

    eva m h
Våga vägra vara det som förväntas!
2008-05-31

    © Birgitta Wäppling VIP
Stark text, med en fin vändning på slutet.
2008-05-31

    Lindizz
mycket starkt skrivet, om att inte känna sig bra, och självkänslan sjunker när man inte får berörm från någon man tycker om. Berörs starkt av din fina text.
2008-05-31

  LassO
fiktivt eller självupplevt? ja spelar ingen roll för texten, inlevelse... men tragiskt om det är sant.
2008-05-31

    sunnanvind
Starkt om att aldrig känna sig bra* inför den man tycker om..Applåd!
2008-05-31

  Nasrin
Det finns en hopp ändå i din hopplöshet. Mycket fin förmulering.
2008-05-31

  Mona*
Du skriver och beskriver väldigt bra. Att lämna mentalt den som gör en illa... Att bygga styrka istället för murar.
2008-05-31

  Michaela Dutius
Du har fångat den hopplöshet man känner i den duell som skulle vara kärlek och möte men som blir något annat pga det den andra personen bär med sig.
2008-05-31
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel