Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan att tappa kraft



vem lär den okunniga
utan att fördöma
utan att tappa kraft
om det ogreppbara

när ingrodd hopplöshet
endast kan avlägsnas
med villkorslös kärlek

genom träsk och avgrunder
så det barska i missförstånd
inte krossar kraftens länk

vem vill veta
vad vilsen själ genomgår
på sin resa mot sig själv

lättare att släppa tag
blunda bort en katastrof
än att hålla fast med en hand
som kunde visat vägen hem





Fri vers av devilsangel
Läst 302 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-05-31 21:58



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
ja enklare att blunda bort en katastrof! bra skrivet applåder!
2008-06-03

  Michaela Dutius
En stark text om den svåra resan till verklighet...det finns så många hinder på den vägen...och den är inte lätt...inte utsatt på någon karta.
Mycket mycket stark text!
2008-06-02

  Lena Renman
Du skriver bra om det här som jag läser rör, med vad som behövs och vad som finns eller kanske inte finns att tillgå. Om att kanske hålla sig själv i handen då. Mycket inskitsfullt och tankevärt

Lena
2008-06-01

    Maria Malm
Speciellt förtjust i sista strofen..klokord..
2008-06-01

  ~~*MariamAurore*~~
En underbar dikt
skriven av en riktig
poet ,du är verkligen
duktig

kram
2008-06-01

    ej medlem längre
Lita på dig själv för det är du och inte andra som vet vad som är bäst just för dig...
Kram
2008-06-01

  Mona*
Våga lita på, sa någon till mig häromdagen...

Utan att tappa kraft...
2008-05-31

  Larz Gustafsson VIP
Ibland behöver man kanske släppa greppet...

Enormt fin och insiktsfull dikt med verkligt djup i.
2008-05-31
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel