Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fångar solens äkta sken


på stigen jag vandrar
genom skogens gränslösa skönhet
viskar vägledande röster
om ljuset som finns där framför

fångar solens äkta sken
blundar bort de falska bländande
molndisen iaktar varje steg jag tar
i försök att kväva värmen

fågelsång smälter det inre frusna
skänker lycka i min tunga oro
ger mig kraft att gå vidare
där snåren sticker till

trädkronors stolthet
vinkar mig välkommen
omsluts av trygghet
i det landskap jag vandrar

ger mig en plats att höra hemma
orädd medveten
exalterad av det nya
som föddes denna morgonstund
utan tvivel i sin ljuvhet

stegen går bestämda
mot sjön så glittrande fulländad
förstummad av en känsla
som inte bär ett namn

vågorna sköljer bort
det sista av ångest
vindarna smeker mig
till själslig frid
ger mig kraft att försonas
nya ögon att se med
så jag aldrig mer går vilse






Fri vers av devilsangel
Läst 386 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-06-08 12:22



Bookmark and Share


  isabel louise
applåder vännen!
2008-06-15

    © Birgitta Wäppling VIP
En medryckande text, hoppingivande och vackert trots de tyngda stegen...

Applåd!
2008-06-11

    JJ VIP
En härligt förkunnad frihetskänsla som jag faktiskt sitter här och önskar mig nu! Du beskriver en lättnad, en längtad lättnad! Mvh. JJ.
2008-06-11

  jojanni
förstummad av en känsla som inte bär ett namn. Jag bara älskar ditt språk! :)
2008-06-11

    sunnanvind
Grattis till en av mest läsvärda!
2008-06-09

  Maria Zena Viklund
vindarna smeker mig
till själslig frid
ger mig kraft att försonas
nya ögon att se med
så jag aldrig mer går vilse

vackert skrivet och fridfull känsla skapar du här!
2008-06-09

  Mona*
solen och sjön har givit mig mycket glädje, lugn och ro den senaste tiden. Din underbara text beskriver det hela så bra, känns som om den är en del av mig idag.
2008-06-08

  Michaela Dutius
En helt perfekt text om läkedomen i naturen- i skogen och i sjäns vatten!
2008-06-08

    sunnanvind
Du är väl bekant med bilderna du ger så fint! Underbar text att läsa!
2008-06-08

    ej medlem längre
Denna påminner mig om att det var länge sedan jag vandrade i skog och mark. Minns hur välgörande det kan vara...
vackert skriver du!:)
2008-06-08

    Lindizz
Vackra bilder skapas i mitt inre när jag läser denna, naturens kraft gör gott för själ och hjärta, mycket vackert skrivet.
2008-06-08
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel