Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid skimrande horisont


smäktande toner av fågelsång
i avskedets sorglösa ögonblick

vinden som smeker
mitt inre till ro
skänker lättnad
åt hjärtats brustenhet
öppnar ögon att finna spillrorna

på ängen en nertrampad stig
omringad av vissnade växter
visar alla vägar jag gått fel
men i orört gräs
bland förstummande vackra blommor
finner jag nya stigar att vandra

den klarblå himlen visar mig rätt
med en sol så innerligt ärlig och varm
rör vid mig där styrkan övergett

naturen är min ledsagare
min styrka och min vän
vid skimrande horisont
väntar det nyspunna sköna
där ger jag kärlek
oförstörd och vacker
får tillbaka tusenfalt





Fri vers av devilsangel
Läst 344 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-06-15 10:31



Bookmark and Share


    Maria Malm
Att finna nya stigar att vandra är bra ibland..fint skrivet..
2008-06-15

    JJ VIP
Vackert! \"Skimrande\" vackert skrivet! En härlig framtidstro och insikt tycks vila över diktjaget! Naturligt vackert! Hoppfullt vackert! Applåd! Mvh. JJ.
2008-06-15

  jojanni
Som vanligt bara älskar jag det du skriver...är något särskilt med din ton som berör mig. Jag tycker om känslan av inneboende styrka och framtidstro, förtröstan...tycker oxå om ditt bildspråk.
2008-06-15

  Ronny Berk
med ett naturlyriskt inslag den finstämt längtande poesin... vandringsstigar och villovägar med såväl förgätmigej som kärleksblomster...
2008-06-15

  isabel louise
åh så underbart vackert!! det doftar sommar av dina ord och orden liksom smeker...
2008-06-15

    sunnanvind
Den doftar den här texten...doftar natur och en människas glädje!
Känns skimrande verkligen i doft av nytt fuktigt skirt gräs!
2008-06-15

    ej medlem längre
...härligt att jaget hittat naturen som sin ledsagare och stöd!
Naturen har en helande och läkande kraft!:)
Mycket vackert skriver du min vän!
2008-06-15

  Lars Granlöf
Nya stigar
ska alltid ses som möjligheteter.
Men oavsettt om du tar en ny
eller går efter en gamal
vandra med kärlek
så är det kärlek du finner.
2008-06-15

  Bjarne Nordbö
Fastnar i tredje stycket och tänker, ja just så är det. Du vet. Kanonskrift som helhet med.
2008-06-15

  Elaine.S VIP
\"orört gräs\" inspirerande ord
om att söka nya vägar...vackert...
2008-06-15

    Jojjan
Det finns inget vackrare än orörd natur. Havet är min egen kyrka :)
2008-06-15
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel