Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hamn utan skuggor


det öppnar sig en himmel
utan dunkla förrödiska moln
den öppnar sig för vilsenhet
för de som inte orkar mer

det öppnar sig ett hav
utan mörka kalla vågor
smekande lugnande
döps nytt liv
i befrielsens vatten

det öppnar sig en källa
där skulden renas
misstag blir förlåtna

det öppnar sig en frihet
i ett land utan mörker
vid en hamn utan skuggor
seglar du hem




Fri vers av devilsangel
Läst 629 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-06-15 19:46



Bookmark and Share


    Ingrid Larsson
En så hoppfull och härlig dikt!
Ingrid
2011-12-17

  kalixraggarn
vackert skrivet!
2008-06-16

  Michaela Dutius
Vacker och trösterik för den som vandrat på törne....
2008-06-16

  Hannadraken
den här är väldigt vacker och förtröstansfull. nästan lite religiöst präglad. Jag sparar hem den.
2008-06-16

    sunnanvind
Grattis till placeringen!
2008-06-16

  Fånga dagen
Mycket vacker dikt man känner vattnet och vinden omkring sig
2008-06-16

    Lindizz
Känner vemod med ett växande hopp i dessa rader, ju mer jag läser hittar jag så mycket jag gillar i dina ord, texten är otroligt vacker.
2008-06-16

    ej medlem längre
Grattis till placeringen vännen!!*ler stort*
2008-06-16

  Maria Zena Viklund
vid en hamn utan skuggor seglar du hem, hopfull och vacker detta vackra alster!
2008-06-16

  Lena Renman
Mycket väl skrivet. Helheten är strålande och dikten öppnar upp, lyfter fram och ger hopp. Ord att vila i, tack. Lena
2008-06-15

    ej medlem längre
Ohhhhhhhh lika underbart och vackert som vanligt, inspirerande bra!
2008-06-15

    © Birgitta Wäppling VIP
JJ har redan formulerat precis vad jag tänker när jag läser denna. :)
Sorgset men vackert på en och samma gång.
2008-06-15

    JJ VIP
Vackert men ändå lite vemodig på ett sätt, känns faktiskt som befriaren är döden... Men ändå vacker! Mvh. JJ.
2008-06-15

  isabel louise
åh så vackert!!
2008-06-15

    sunnanvind
mycket vacker med otroligt vackra bilder !
2008-06-15

    ej medlem längre
Ja jösses! Här sitter varje stavelse och ord som smäck! Inte för mycket och inte för lite...och hamnar är trygga ställen för där är det liv och rörelse men även äventyrsmöjligheter och öppna vägar...
Mycket fint poetat vännen!
2008-06-15

  jojanni
Nej men va den här gör ont, sorglig, sorglig och vacker. Jag vill tro att man inte alltid behöver syndernas förlåtelse, handlar mycket om att förlåta sig själv för att skulden skall somna in.
Otroligt väl och smärtsamt skildrat!!
2008-06-15

  Elaine.S VIP
Wow...vacker!!!
Bokmärke och applåd...
2008-06-15

  mare VIP
..vackert skriven........
2008-06-15
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel