Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtats oväder


min älskade

det är svårt
när gryningssolen brister
i explosiva färger
som tvetydigt berusar

när molnen spricker
öppnas hjärtats oväder
lättnaden är likväl tung
då regndroppar landar brutalt
över silkeslen kind

min älskade

du vet att det är du
som finns i vindarnas mjuka smekning
du som sköljer vemodsvågor
från dina ögons oändliga stormar

dina händer passar i mina
ditt skratt är ljuset på min dunkla väg
din sorg är min när du gråter

men älskade

det gör ont när ditt hjärta
böljar i någon annans själshav

så i natt vid solnedgångens smaragder
dränker jag ömt min kärlek
under avskedets stilla havsyta




Fri vers av devilsangel
Läst 357 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-06-16 09:44



Bookmark and Share


  isabel louise
applåderar!!! vemodigt men ack så vackert vännen!
2008-06-25

    JJ VIP
En dikt i din styrka! Ett smärtsamt avsked, men ack så vackert, slutraderna är verkligen starka! Mvh. JJ.
2008-06-16

  friheten
Läsvärd, vacker och sorlig
2008-06-16

  Michaela Dutius
Så vemodig som vildgässens sång när de far söderut på hösten....och skör som kinesiskt porslin.
2008-06-16

    ej medlem längre
Vemodig och vacker och precis som Sunnanvind säger...nästan som ett avsked....
Vackra ordflätningar \"ditt skratt är ljuset på min dunkla väg\" för att saxa en av många*L*
Tummen!:))
2008-06-16

    Melona
En mycket vacker och innerlig kärleksdikt,
med stort vemod och starka känslor!
2008-06-16

  Larz Gustafsson VIP
Intressant detta med den tvetydiga berusningen...

Överhuvudtaget en vacker dikt.
2008-06-16

    sunnanvind
Vemodigt sorgligt...känns som ett avskedbrev!
2008-06-16

  Maria Zena Viklund
smärtsamt vackert skrivet som lägger sig som en vass diamant under hudsytan, applåder!
2008-06-16
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel