Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till minne...


Vid din grav vissnar blommor



egentligen förstod jag aldrig
vad dina mörka ögon berättade
men jag försökte vid djupet
av din själs tysta undergång
att lyssna till dina ensamma rop

min hand försvann under ytan
av din bottenlösa förtvivlan
och jag nådde aldrig fram
fast du tackade mig ibland
och du kunde aldrig släppa

egentligen förstod jag aldrig
föraktet som omvärlden väckte
men jag lät dig skrika
för jag var ofta som du
vilsen missförstådd
med skuggor bakom ryggen

kanske var det därför just jag
vann ditt hjärta
blåste liv där det ekat
av svekens hårda slagfält

när jag fann dig den dagen
hade livlösheten spridit sig
till ingenting fanns kvar
inte ens skalet
som maskerat din inre död

vid din grav vissnar blommor
efter ännu en vinter av köldslag
för trötta är mina tårar
att falla där du vilar















Fri vers av devilsangel
Läst 384 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-06-19 11:02



Bookmark and Share


  isabel louise
åh så himla bra skrivet! vackert, vemodigt, starkt, äkta och berörande! bra skrivet vännen!!!!
2008-06-25

    © Birgitta Wäppling VIP
En vemodigt sorgen men ändå vacker text-

\"kanske var det därför just jag
vann ditt hjärta
blåste liv där det ekat
av svekens hårda slagfält

när jag fann dig den dagen
hade livlösheten spridit sig
till ingenting fanns kvar
inte ens skalet
som maskerat din inre död

vid din grav vissnar blommor
efter ännu en vinter av köldslag
för trötta är mina tårar
att falla där du vilar\"
2008-06-20

    ej medlem längre
Smärtsamt är det att inte kunna hjälpa trots utsträckt hand och kanske är det just den känslan som gör mest ont...
Vackert skriver du om en död vän och precis som Annika säger så betyder inte avsaknad av tårar att man glömt...
2008-06-19

    JJ VIP
Din dikt känns verkligen! Vemodigt smärtande! Men den känns helt klart äkta! En självklar applåd! Mvh. JJ.
2008-06-19

  Maria Zena Viklund
smärtsamt skärande men enormt vackert skrivet, applåder o bokmärke!
2008-06-19

  Nasrin
Smärtsamt, sorgligt men full av minne,vackert skrivet!
2008-06-19

    ej medlem längre
Vackert och vist, skrivet men innerlighet, man känner igen sorgen i dina ord, som om den var ens egen.
2008-06-19

  Aisha VIP
....komprimerad smärta...
...gör riktigt ont...
så bra skrivet!
A.
2008-06-19

    sunnanvind
Så ont, så smärtsamt vacker, tillägnad någon du saknar!
2008-06-19

  friheten
En smärtsamt minne som känns i själen
2008-06-19

  Sladjana Zubcevic
\" ... kanske var det därför just jag
vann ditt hjärta
blåste liv där det ekat
av svekens hårda slagfält

när jag fann dig den dagen
hade livlösheten spridit sig
till ingenting fanns kvar
inte ens skalet
som maskerat din inre död

vid din grav vissnar blommor
efter ännu en vinter av köldslag
för trötta är mina tårar
att falla där du vilar \"

SMÄRTSAMT VACKERT
2008-06-19
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel