Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I rasande undergång


du är här igen
med så brutal kraft
att stormarna häpnar
i sitt underläge

du viskar dig in i mina tankar
med kalla sluga läppar
förståndet mister balans
i rasande undergång

du är här igen
slingrar dig lömskt
runt min själ
som den orm du alltid varit

manipulerar mig vilse
till jag faller ner i avgrunden
den djupaste botten
av självförakt

du är här igen
sprider ondska i mina vener
färgar blodet bittert svart
lemlästar den sköra tillit
jag förgäves kämpat fram











Fri vers av devilsangel
Läst 419 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-06-23 20:14



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Berörande och väl diktat- om en svår verklighet
2008-06-26

  Maria Zena Viklund
kampen den onda som lemlästar och berövar tillit så ont det för i mig, bra skrivet vännen!
2008-06-26

  isabel louise
skört och samtidigt så starkt! du berör vännen!! jag tror på dig!
2008-06-25

    Bodil Sandberg
En mycket mycket gripande dikt..orden så bräckliga..så spröda..men så röda..så längtande..så ängsliga...man anar kaos i hjärtats rum!!!
2008-06-25

    JJ VIP
Ja undergången är tydlig! Smärtan lika så. Kommer faktiskt inte på något mer att skriva, mer än att du som vanligt skriver berörande och bra! Mvh. JJ.
2008-06-24

  Fånga dagen
fy vad hemskt är det en känsla eller en levande person ?
2008-06-23

  Sladjana Zubcevic
" du är här igen
sprider ondska i mina vener
färgar blodet bittert svart
lemlästar den sköra tillit
jag förgäves kämpat fram "

Smärtsamt vackert!
2008-06-23

    Linda och Johan bakar pepparkakor
Vi läser det som en metafor för återfall.
Tycker särskilt om de två sista raderna.
Hade kunnat vara en kärleksdikt, men just raden
// Sprider ondska i mina vener//
gör att man associerar till droger.
Snyggt!
2008-06-23

  Hannadraken
det känns igen. Mindervärdet kallar jag den känslan. Smärtan man vill fly ur. Gråten som vägrar låta sig förlossas. Bra skrivet!
2008-06-23

    ej medlem längre
Usch så onskefullt det låter! Jag hoppas att onskan inte får fäste...
Starkt och målande skrivet!
2008-06-23

  friheten
Tack för texten, läsvärd så klart!
kram
2008-06-23

    sunnanvind
Ryser vid denna läsning, mycket starkt !!!
2008-06-23

  genni VIP
..starkt och intensivt det här, måste läsa igen...
2008-06-23
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel