Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EICHMANN, ADOLF 1961


Efterskenet lyser upp
ger dig efterlängtad tidsfrist
ehuru ändå dömd
dömd till ett öde värre.

Tidssken, flykt till annan stans
du är letad efter, blir nådd till slut;
någonstans.
Argentina!

Tyskland sedan länge kapsejsat.
Sydamerika ännu kvar,
israeler letar,
Argentina!

Dömd till döden
israeliska agenter på plats;
infångad, döden väntar,
hängd!




Fri vers av Nils Sondefors
Läst 634 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-02 15:36



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det sätt på vilket Mossad fångade in Eichmann var illegalt och i strid mot internationella konventioner.

Dödsstraff är barbari.
2008-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Nils Sondefors
Nils Sondefors