Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan att skrämmas bort



du lilla flicka
med djupa sår
från barndomssvek
när ska du läka
tro på människans ord

när tillåter du
att vila tryggt i ärlig famn
släppa tätt intill
utan att skrämmas bort

lilla flicka
när ska du bli stor
våga ta emot kärlek
istället för att söka svek
i varje ömhets blick

visst har du känt
frihetens smekning
när tillitsord mjukt
landat mot din själ

visst har du sett
smärta i ögonen
från de som
aldrig når dig innanför






Fri vers av devilsangel
Läst 555 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-07-11 11:38



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Jag blir alldeles tagen av den här..får tårar i ögonen..finner inte de rätta orden till att säga mer ...den bara griper tag om hela mig
2008-07-17

  Lia-Lej
Mycket bra! Den gick bara rakt in och slog sig ner på kökssoffan den dikten!
2008-07-15

    Cajsa
Mycket bra skriven, ord om berör
2008-07-13

    Lindizz
Oj, vet inte vad jag ska skriva, den är obeskrivligt bra i både känsla och ord. Ett bokmärke för min del. Tack för fin läsning. kram.
2008-07-11

  Elaine.S VIP
Läser och orden kryper nära...och man riktigt känner hur mycket den vill våga, den lilla människan...
2008-07-11

  Kalle.O
Strålande!!
2008-07-11

  micke marin
En text direkt från verkligheten idag. Snyggt snickrat!
2008-07-11

    hari lee
når långt djupt från sin skälvande själv
2008-07-11

  Michaela Dutius
Absolut suverän-orden stockar sig...ville säga mycket- men detta är en otroligt bra dikt!
2008-07-11

    Melona
Oj,


ja, det här var nog det bästa, bästa du skrivet, tack för den nakna sanningen, skriven med hög standard!

TACK
2008-07-11

  Night Soul Woman
Obeskrivligt bra skrivet!
*bokmärkes* och *applåder*
Tack för en finfin läsning:)
2008-07-11

    ej medlem längre
...och denna raspade du ner säkert mellan duschen och kaffekannan *S*
Strålande insiktsfullt och välbeskrivet i mycket fina poetiska termer!
Bäst i test som Lili skulle säga*L*
2008-07-11

  friheten
Jag vet inte vad jag ska säga.

Från skala 1-10 så är den 15 för mig.

Mycket, mycket bra skriven!!!
2008-07-11
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel