Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På ett gyllene blomblad satt älvan




Om ett hjärta gråter
och tusen tårar faller åter
vem är den som i djupet
inte förlåter vilsenhetens
irrgångar, det fördunklade
sinnets spratt?

Avståndet måste hållas
skydd utan att skada
och runtomkring flyger
myggor som inte vill bitas
bara svalka med sina vingar
hjärtats smärta.

Natten når mot sitt slut
drömstoftet i älvans fickor
glittrar.

Nu flyger hon igen och strör
drömmarnas balsam på trötta ögonlock.

Nattens första dröm tar form
en vit björn leker med sin unge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 683 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-08-02 22:59



Bookmark and Share


    wildrosen
Som balsam att somna till....
2008-08-19

    Birgitta Nordh
Tack, nu kan jag drömma sött.
mvh
Birgitta Nordh
2008-08-04

  * Ammi *
Mkt vackert!
2008-08-03

  Larz Gustafsson VIP
O, att mina drömmar finge vara balsam...
2008-08-02

  Michaela Dutius
Hela dikten är bara helt underbar!
Och denna strof tar jag med mig isäng inatt: "Nu flyger hon igen och strör
drömmarnas balsam på trötta ögonlock."
Tack!!!
2008-08-02

  Lyckohäxan Enediel
Åååååååh!!! En ren njutning att läsa den här! Precis vad min själ behövde nu!
Tack!
*klappar händer och kramar*
2008-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman