Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dina ögons lögner



vad förstod du
av vilsna tankars hopplöshet
i själens tömda rum

vad brydde du dig om
mörkrets starka vemodskraft
dunkelhetens fördämningar
av tårars översvämmade färd

din ork att spela huvudroll
i falsk empatisk roll
som den trogna tätt intill
brast när du mötte
sanningar så hårda
för hårda för självkänslan
så ömkande svag

vad tog du ifrån mig
när du svek det öppna nakna
i sista ord från kylans mun

har dolt varje tår
för dina ögons lögner
blödande sorgset ansikte
är bilden av smärtan
du aldrig ska få se




Fri vers av devilsangel
Läst 399 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-08-03 15:39



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Tilliten får sig sannerligen en knäck när huvudrollsinnehavaren spelar en falsk roll....bra beskrivet, också hur behovet blir stort att inte visa sin smärta...
2008-08-03

    Maria Malm
Bra beskrivning av känslor..
2008-08-03

  Michaela Dutius
vacker-trots att orden blöder och sorgen andas nära intill.
2008-08-03

  Larz Gustafsson VIP
Märkligt att ögon kan ljuga...
Eller kan de...?
2008-08-03

  Lena Renman
"Dina ögons lögner"...

Ja på det här med att förenka, dölja, hålla undan och skapa smärta, tänker jag på efter att ha läst denna dina dikt.
Vi kan göra varna så illa vi människor. Mellan varven för att vi vill men ofta utan att egentligen mena det, tror jag.

Lena
2008-08-03

  genni VIP
Du förmedlar tankar och känslor på ett bra sätt, alltid...
2008-08-03

  Night Soul Woman
Starkt skrivet!
Fint skrivet!*applåd*
Men om ögonen är
själens spegel, en
spegel med skiftande motiv
och ljusförhållanden är
lögnen då vad man trodde
sig vara en oföränderlig sanning?

Är beslutets möjlighet styrkan
som hjälper eller stjälper en?

Tack för en givande läsning:)
2008-08-03
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel