Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"And you read your Emily Dickinson, and I my Robert Frost. And we note our place with bookmarkers that measure what we lost."


Skott i mörkret

Vi delar skyttegravar. Hjälper varandra att skjuta undan besluten och upprätthålla terrorbalansen.
På kvällarna blandar vi sorgerna med vårt citronte, säger att vi har det ganska bra ändå.

Jag älskar dig säger jag ibland liksom på prov men rösten går upp i slutet så det låter som en fråga. Du ser på mig med höjda ögonbryn.
”Inget” mumlar jag.

Ibland ser vi på teve utan att förstå vad som sägs. Bara att det ska vara roligt så därför skrattar vi med. Det är befriande att skratta tillsammans med andra sägs det.

På badrumsväggen hänger handdukar. En för mig och en för dig och en för alla gäster som aldrig kommer.

Vi har en stor och fin dubbelsäng med gott om utrymme. Den är som en dröm. En dröm som blev sann. Jag drömmer sällan nuförtiden. Sover med ett öga öppet och pistolen under kudden. Fingrar på avtryckaren utan att våga skjuta.
”Vad gör du?” säger du.
”Inget” mumlar jag.

På morgonen vaknar vi av att solen lyser in mellan gliporna i persiennerna. Jag går ut på balkongen, står och ser ner på människorna som stressar till sina jobb. Du kommer ut och lägger armen runt midjan på mig.
”Vart är vi på väg?” viskar du.
En morgonbuss drar förbi, försvinner utan att lämna något spår efter sig.
”Ingen aning” svarar jag.
Ingen aning.




Fri vers av edvin medvind
Läst 632 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-08-03 22:35



Bookmark and Share


  Pausi
usch jag vet inte varför, men känslan av att fastna får mig alltid att känna mig illa till mods..
När jag har läst den här texten känns det nästan som att jag måste ta första bästa flyg till afrika eller liknande, för att liksom inte ramla ner i något slags hål som ligger och lurar i livet. Jag tror att den livsstil du beskriver i den här texten liksom alltid varit en slags mardröm för mig om hur man ska finna sig själv en vacker dag, och hur man ska finna (eller hur man redan finner) andra människor i sin omgivning.

Som vanligt lyckas du skriva så man verkligen fattar vad det handlar om, man liksom känner det både i kroppen och i knoppen. Just den här blev som en liten påminnelse för mig om att ta tag i livet, och ta vara på chanserna man får (gud så kliché det lät när jag sa det). Ruggigt, men (som vanligt) tokbra!
2008-08-12

    smuts
Jag känner igen det där förhållandets så väl. Man önskar sig ett liv med någon, sedan får man det och tänker "jaha, nu då?". När det magiska blir smulor på diskbänken och bädda sängen och skratta för att man ska, inte för att det är roligt.

Tycker alltid om dina texter.
2008-08-03
  > Nästa text
< Föregående

edvin medvind
edvin medvind