Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
AaaUuuuUUUUaaaah!!!! *Vargen ylar glatt kliar sig bakom örat och nickar instämmande* Ett ögonmöte! Det hände faktiskt idag!!*BoomshakalakaBooom!* Dra mig baklänges! :)


Plötsligt händer det! *Zaaap!*

 






I stundens medvaro två hjärteblickar mötes
och stadens brus och avloppsbilens lukt
bilarnas hastiga förbipasserande fanns inte
längre!

Där. På asfaltens vita sträckor
blicken stannade och glimten i ögat
möte och smekte en annan själ!
 

Ömsesidighet!
I stundens absoluta samvaro!
Tillvarons paradis!

- Vad vacker du var sa hastigt denne
och la varsamt sin handflata på min skuldra
innan den gick sin väg.


Ett hjärtligt leende formades på mina
läppar och blicken drömskt försvann
i horisonten medan min själ sjöng
från hela mitt hjärta!

Vad vacker du var, hon sa vad vacker
du var!!! Hon lever i stunden! Hon lever
i nuet! Sjung mitt hjärta sjung! Hon sa inte
vad vacker du är! Hon fångade stundens möte
och gick vidare! Denna dikt är för dig. Tack för att
du finns! Tack för att du fyllde mig med innerlig
glädje! Sluta aldrig att vara den du verkligen är!

Ah, du glimten i ögat som en liten tindrande
stjärna färdas du i rymden, möter andra planeter.


Må du alltid sprida ditt ljus och värme!

Dra mig baklänges! Det hände faktiskt idag och
i min poesis sfär kommer du alltid finnas,
denna underbar stund, nära mitt hjärta så nära
mitt hjärta! Det var en bra dag idag . . .
 nästa stund väntar . . .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 335 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-08-04 14:38



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Så himla härligt poetat om det där speciella mötet...de är inte så vanliga!!!Applåder!!!
2008-08-07

  Dionysius
Visst är ögonmöten härliga!
Härlig text också!
2008-08-04

  Ilona _L
Boomshakalack!!!!
Hm...underbart är kort! ;-)
2008-08-04

    ej medlem längre
En upplyftande text.. om ett möte som gav/ger energi och växt..
Skön att läsa!
2008-08-04

  Larz Gustafsson VIP
Underbar eufori.
Jag skulle också vara lyrisk om jag råkade ut för något dylikt.

Ibland händer det också att blickar möts, och ett slags antändning uppstår...
Mer om det i min dikt "Elektriska impulser".
2008-08-04

    Melona
det sprudlar verkligen om din text
och så måste även det möte du beskriver ha gått till, tack för glädje och sol i detta trista regn idag!
2008-08-04

  devilsangel
Vilken helt underbar text! Dessa möten som för alltid stannar kvar inom oss...så bra skildrat! Stor applåd förstås
2008-08-04

  Kikhorion
Det är just sådana stunder, sådana stunder som bara blir till av sig självt, som är värdefulla.
2008-08-04

    Jojjan
Härligt :)
2008-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman