Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

västerbron.



du känner mig nu


du har följt mig
genom slumrande höstar
vilda vårar
när allt som är jag
blir regn längs asfalten
pölar på marken
och jag slutar existera
när du vänder dig bort



du har nog aldrig
haft det jag behövt
ändå
står jag här igen
överväger
liv


för jag faller i bitar
när du släpper min hand
och du förgör mitt inre
med tystnaden




i storm
står varje människa ensam





















Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 979 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-08-17 20:32



Bookmark and Share


    bedragare
mycket vackert.
2008-08-28

  Pah
du vet vad jag tycker om västerbron, om dina texter, om dig och månaderna, säsongerna...

den här är så vacker. nästan som om jaget njuter av att lida lite grann. på nåt sätt. att stå och "överväga liv". enkelt men helt kort och gott enormt effektfullt när det gäller västerbron. jag kan dansa längs västerbron, men oftast åker jag 4:an, eller så går jag. någon ville att jag skulle springa över den, det ska vara för att hinna innan Micke's skivor stänger isf.

jag tycker om.
2008-08-23

  MMo
"Överväger liv", ja. Just de två orden tycker jag sammanfattar allting.

"Västerbron, I hate walking on you
it's 6 in the morning, you make me think of falling"
??
2008-08-18

  Carola Zettergren
Yess...avslutningen är enastående bra!
2008-08-18

  Laertes
Du är en av de bästa poeterna här.
Fantastisk dikt.....gillar din språkbehandling.


"och du förgör mitt inre
med tystnaden"
2008-08-18

  Lena Renman
Hej
Kan relatera till denna dikt på ett djupt personligt plan känns det som. Mycket väl skrivet. Bokmärker självklart

Lena
2008-08-18

  Aisha VIP
...."för jag faller i bitar
när du släpper min hand.."
...jag förstår inte hur du gör......du får fram det så som det är..
appåd..!
A.
2008-08-17

  jonas a
vacker och skör känsla du beskriver.
väldigt bra
2008-08-17

    Melona
Fantastiskt avslut!
2008-08-17

  Dan Linder
med detta kommer jag att sakna sensommar- och septemberstockholm, det är en sak som är klar. Och sista raden...det är ytterligare ett av dina klokord. Bravo.
2008-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP