Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=16O2hytPIRg


I ögonblickets sanning - viskningar . . . .







`◊´
  I ögonblickets sanning
   
`◊´

◊  I ögonblickets sanning 
`◊´

i ögonblickets sanning
`◊´

K A O S E T HÄRSKAR
.

Det sökande ögat
fäster sin blick

uppenbarar existensens
fullkomliga ofullkomlighet


i stundens frusna spegling

i ständig rörelse emot

mot processens början eller slut

Den absoluta ordningen
- Föränderlig i sin oföränderlighet

Ögonfrasarna - ögonens galler
innan ögonlocken faller
vidrör huden

. . . och in i hjärnas tomma intet
öppnas idéernas säck, befriar
kunskapens visdom och

på röda trådar flygandes springer
visdomen, vidrör trådarnas eldande
stig med sina gyllene fötter, går med
vindens rytm och jag skriver . . .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 718 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-08-29 17:00



Bookmark and Share


  DanSan
*****************************

Tillsammans med Nightswish låten är
det här inte bara frammanande ord
utan det blir en Gothisk helhet där
mörkret och ljuset bildar en gråson
jag skulle villja kalla det när Yin och
Yang är som klarast . . .

Ännu har du strött ut en näve pärlor
så sköna . . .

*APPLÅD och BOKMÄRKE*

*****************************
2008-08-30

    ej medlem längre
Som en vandring i ett magiskt landskap.. där gränser mellan kaos och ordning suddats ut.. och drömmen blir verklig..
2008-08-29

  Larz Gustafsson VIP
"His tiny eyes they search the skies", som Snakefinger sjöng i "Kill The Great Raven".
Korpar är kloka fåglar.
Sökandet efter visdom fortsätter.
Man får bara se upp så att man inte hamnar i farliga djupheter, som Bibeln varnar för.

Vi är ofullkomliga. Till skillnad från Skaparen.
2008-08-29

  Suddad
Wow! Du får mig fängslad. I dig. Bortom mina ögonfransar.
2008-08-29

  genni VIP
Väldigt BRA!
2008-08-29

  Peter Matsa
Att läsa dina dikter är ungefär som att gå i ett drömland
oväntade kast och spännande symbolik
så också denna :)
2008-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman