Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag skrev den en gång i tiden . . . Ompublicerad - Ursprungligen publicerad 2007-07-31 kl 14:49




Öppna locket - släpp själen fri


Obrytbara gränser
små referenser
om djupa sår
som ännu svider

när vindarna
vänder sig . . .


Motvinds eller medvinds
smeks de gamla såren.

Dagens martyr utnämns
till hjälte och blir hörd
innan den blir gårdagens
nyhet och en del av
verkligheten.

- Om man stänger locket i en burk,
fångar man vinden, bevarar
och sakta förgör vad som finns
inuti burken . . .

det ständiga anammandet
förvandlar syre till koldioxid.

Toxiska ord skapar ingenting
de bara blottar inre sår i motvind

~ ¤ ~

Självplågade giganter och
cykloper förnyar sig ständigt
imponerar med sin styrka . . .

som bara är
deras inre svaghet
och drivkraft
.
.
.

när de eviga plågorna
som aldrig försvinner
förvandlas till
inre
styrka
.

Svart blir till vitt
martyrskapet blir hjältemod

vad som är
är att kunna se och
styra dit man vill
enligt de valmöjligheter
som finns och leva med
och inte i sin svaghet.

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Night Soul Woman
Läst 276 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-10-28 00:42



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
mäktigt skön, i godsinta ord, må själen sväva helt fritt
2009-11-06

  BlåhäXa
fantastiskt med... "toxiska ord" - gud sicken fullträff av ordval!!!
2009-10-28

  LenaJohansson VIP
bra text
2009-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman