Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänd dig inte om ännu. (det gulnade arket)





Jag känner din blick
bakom min rygg
och förundran väcks
till liv.

En vindsmekning
startar lövens sång

maskarna krälar under.

Nereiderna minns och
sjunger ömt till de gyllene
sandkornen . . .


På himlafästet

hästens galopperande
ekar.

Bakom ett berg
göms hemligheter
n
a.

Jag känner en doft
Jag minns din doft
Doften kommer åter.

Jag lägger min hand
på detta ark

avtrycket är mitt

vittne:

Jag visste inte

Mitt hjärtas röst
på strängarna färdas
åter


.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 465 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-09-08 15:53



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Retrospektivt...
Musiken kan ta en med längs Memory Lane.
Följ mig bakåt vägen, som Povel uttryckte det.
2008-09-08

    ej medlem längre
jag har svårt att tolka innehållet.. men fångas ändå av stämningen i dikten.. lite mytologiskt med naturkrafternas energier. Sånger från havsnymferna ger en högtidlig och forntida doft
2008-09-08

  DanSan
*******************************

Underbart skrivet med en klassisk ton
där mycket av det skrivna andas antiken
och jag tänker då på Sapfo . . .

*APPLÅDER och BOKMÄRKE*

*******************************
2008-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman