Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du släpper in mig



i varmaste närhet
gav blick av blåa ögons glans
svaret på de sista frågorna

hur ni möttes
med omedelbar kärlek
som den dagen
då du och jag föll
förlorade i varandra

den sista biten av mig
som du ännu inte hade sett
den avgörande delen
föll på plats så fullkomligt

i mörkret har jag rädd
tagit emot dig
låtit dig följa outhärdlig kamp
för att du ärligt visat
ditt hjärtas vilja

i kärlek har jag vettskrämd
gått emot alla farhågor
övertygad av din
genomträngande ömhet

du släpper in mig
varje dag genom en ny glänta
tillsammans tar vi oerfarna
men starka steg
genom livets mäktiga prövningar

varje dag byggs en ny mur
som vill bryta ner oss
varje gryning har vi rivit
två murar från det förflutna

nu vet jag vad kärlek
är kapabel till
den stannar genom allt




Fri vers av devilsangel
Läst 357 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-10-01 12:05



Bookmark and Share


  Lars Granlöf
Stannar genom allt, snacka om urtjusig metafor.
Stor applåd
O japp, insläppt.
2008-10-12

    Bodil Sandberg
Så underbart varmt och tillitsfullt ..kärlekens tråd slingrandes glödhet mellan raderna - suveränt fint!!
2008-10-03

  Mona*
Tycker mycket om det här!
2008-10-02

    ej medlem längre
Du beskriver den största känslan med innerlighet och värme...
Just precis...så känns det och så är det...*L*
Bravo!
2008-10-01

  Elaine.S VIP
Det här var "närhet" , den riktiga närheten
som vågar och vill mer...helt underbara rader
som visar att även om kärleken finns så blir inte allt lätt, men den är "kapabel" och "stannar genom allt"
2008-10-01

  Michaela Dutius
Tårarna rinner inför denna fullständigt underbara starka skildring av kärlek som stormar de hinder som sätts upp emot den!
2008-10-01

  aol
så underbart vackert blev så berörd

läs min dikt kär den önskar jag alla
2008-10-01

    Maria Malm
Fina rader, speciellt slutraderna.
2008-10-01

    ej medlem längre
"nu vet jag vad kärlek är kapabel till, den stannar genom allt"
Fin beskrivning om hur man lär sig vad kärlek är!
2008-10-01

  Sladjana Zubcevic
"nu vet jag vad kärlek
är kapabel till
den stannar genom allt"
Underbart skrivet, min vän.
2008-10-01

  friheten
Vacker skriven, specillt slutet
2008-10-01
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel