Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
and you can have it all, my empire of dirt


sagan om det där lilla vi alla har, som jag bestämde mig för att plocka ut



det skaver lite
där det ligger där inne
bland lungor och blodådror
det skaver lite
fastän det sitter på rätt plats


så jag bestämmer mig för att det inte får plats
omfamnar det med fem fingrar
och rycker med hela handen
tar i så halva ryggraden åker med

smärta men inte ihålig känsla längre
det är fel
det är ju nu jag har ett tomrum
mellan rygg och lunga eller
mellan ådror och muskler
det är nu det ska göra ont

hinner inte med reaktionen
tappar det på golvet
fumlar innan jag hinner greppa
blodig matta men det bryr jag mig inte om
det var månader sen du gick på den

går fram till diskbänken och sköljer
plåstrar om det på ställen det brustit

första bristningen var för 5 år sen
då pojken med stjärnor i ryggen
slog det med iskalla ord och övergivelse

den andra var för 2 år sen
då min lockiga älskade inte hade tid
rev sönder det med ursäkter och bortförklaringar

den sista var för en månad sen
jag tror att det läker bäst
har inte kommit på hur han
tog sönder det än


så jag placerar det i en gammal syltburk
tömmer, diskar, gräver fram ett lock
fyller det med vatten

och där ligger det, tack vare plåster och omfamningar
endast fyllt med vackra minnen
som det viskar om på nätterna



ibland sjunger det till och med
med josh ritter i here at the right time
och drömmer om evelyn




Fri vers av xtla
Läst 431 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-02 15:55



Bookmark and Share


    RebeccaW
Jättespeciell text, jag gillar den massor, det här är liksom nåt man inte läst förut... :)
2008-10-02
  > Nästa text
< Föregående

xtla