Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hennings Presenning


Unga fröken Henning med ögon av vanilj,
solrosor i håret och doft av kamomill
Hon dansar fram längs gatan med pojkarna på led
skrattandes åt flickan och hennes midja bred

Fadern in till staden och klädaffären for
hans kärlek till sin dotter ack några mått för stor
En fornlämningstygklänning av eran -43
en blommig blå kaross med kupa 100D

Unga fröken Henning går åter gatan ned
och efter henne bildas nu ett ännu längre led
Och inte är det smicker och ej en komplimang
som ropas efter henne när hon går gatan fram

Pojkarna de skriker så alla människor hör
åt flickan med sin klänning, de stämmer upp i kör:

Här kommer Henning 
i sin presenning
Här kommer Henning
i sin presenning


Unga fröken Henning med barm så stor och trind
krokodiltårar nu fäller som forsar längs sin kind
Hon sätter sig på gatan då vattnet fyller upp
presenningen hon bär från tå, midja till topp

Unga fröken Henning dränks i klänningen hon fått
fadern rusar in, han borde dock förstått
en läxa som han nu, slutligen har lärt
att alltid veta måttet på det man håller kärt

Stackars fröken Henning i sin vattenfyllda dräkt
som kostat hennes liv och blivit en liksäck
Ambulansen nu med Henning, rullar bort på gatan lång
då chaffören börjar nynna på en skadeglädje sång

Här kommer Henning
i sin presenning
Här kommer Henning
i sin presenning




Fri vers av Daniel_78 VIP
Läst 1164 gånger
Publicerad 2005-08-03 14:19



Bookmark and Share


  Markattan
Oj, vilken tragikomik....nog får man en liten klump i magen av stackars Hennings predikament. Underhållande och stiligt rimmat!
2005-08-11

  swimsus@gmail.com
jag instämmer..det här med rimmandet är du verkligen bäst på.otroligt skicklig o underhållande text..återigen, *lost fer words* paffers imponerande*
2005-08-04

  madinsane
du är en klippa på rim. jag är mycket imponerad, men ack vad jag tycker synd om stackars henning i sin pressenning.
2005-08-03

  Nic
Fantasifull historia!
2005-08-03

    ej medlem längre
Haha, underbart bra skrivet tycker jag!
2005-08-03

    Bodil Sandberg
Ja Herre du milde..stackars fröken Henning,
2005-08-03

  Smultris
Åhhh fyyy....
Men åhhhh...vad bra...


*Ler*
2005-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP