Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En natt på jobbet

Det borde vara ljust
men mörka moln täcker himlen
Natten på väg att bli dag
Sitter på terrassen
lyssnar till ljudet
ljudet av en stad som vaknar

Inne i huset sover barnen
Det är därför jag är här
jag ska se till att de sover
Men när allt är så lugnt
kan jag inte låta bli
att tassa ut

Något lockar
något drar
kanske kärlek
kanske hat

Eller helt enkelt längtan
Längtan hem
hem till sängen
hem till värmen
värmen från dig
din nakna kropp
mellan rentvättade lakan

Snart
snart kommer de
snart får jag åka
snart är jag hos dig




Fri vers av Pojken i Svart
Läst 464 gånger
Publicerad 2005-08-03 19:51



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Såååå vackert skrivet "något lockar,något drar,kanske kärlek,kanske hat"däri ligger poetens drömmar
2005-09-05

  Tove Meyer VIP
vackert....
2005-08-15

  Zam
längtan... det finns inget som just att längta...
2005-08-11

  Mårten
ahh fint. det är nånting speciellt med natten.
2005-08-03

  Annelie Hugo
Härligt om en natt på jobbet, och längtan hem :) Kram
2005-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Pojken i Svart
Pojken i Svart