Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyktans flämtande sken



urets sista varv
slår mot tidens
ögonblick av längtan
händers läkande
smeker bort sorg
från domnad hud

sömndruckna själar
i gryningsstund
som av kamp
mist glöden att andas
möter lyktans flämtande sken
som brinner på nytt
av upphörd saknad

avstånd mellan
hav och land
förglöms av
styrkan i läppars glöd

när åtskilda själar
blir ett igen









Fri vers av devilsangel
Läst 474 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-10-11 17:41



Bookmark and Share


    Maria Malm
Stämningsfullt. "Avstånd mellan hav och land förglöms av styrkan i läppars glöd"..snyggt!
2008-10-20

    © Birgitta Wäppling VIP
En fin dikt där känslan byggs stark redan från början, och sedan får intensifieras från en rad till nästa.
2008-10-17

  Michaela Dutius
Grattis till placeringen bland fem uppmärksammade dikter
2008-10-13

  isabel louise
ååhh så vackert! underbart vackert vännen! bokmärker och applåderar!!!
2008-10-12

  Michaela Dutius
En kärlek som väcker och överspänner avstånd...LJUVLIGT VACKER!
2008-10-12

    Lindizz
Underbart vackert skrivet vännen!
2008-10-12

  genni VIP
åh..så vackert skrivet, underbart!
2008-10-12

    © Birgitta Wäppling VIP
En läsvärd text.

Du börjar direkt med att bygga upp stämningen:

"urets sista varv
slår mot tidens
ögonblick av längtan"

och du bibehåller diktens känsla på högsta nivå genom dikten:

"lyktans flämtande sken
som brinner på nytt
av upphörd saknad"

Snyggt!
2008-10-12

  Sladjana Zubcevic
"när åtskilda själar
blir ett igen"
Du skriver helt fantastiskt.
Väldigt vackert.
2008-10-11

    Bodil Sandberg
En superb inledning..urets sista varv slår mot tidens ögonblick av längtan - du har fångat stunden så väl i dessa dina vackra rader..och jag ser framför mig hur de tu mötas i den hetaste kyss!!!!
2008-10-11

  aol
så berörande stark vacker poesi bravo
2008-10-11

  Night Soul Woman
*Wow*Imponerande bra skrivet:)*applåd*och *bokmärkes*
2008-10-11
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel