Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med en heltäckande ansiktsmask som är



 

 . . . en mikrovågsugn springer jag
genom djungeln. Grenar river huden, blod -
droppar rinner ner på marken, förtorkad hud
flämtande andetag.


Ingenting annat finns. Det är jag och marken.
Den röda torra jorden. Ingenting annat finns.
Öppnar luckan, andas in, tittar omkring . . .
öppnar munnen. En bok till. 60 minuter.
*Pling!*

Det regnar . . . dimman tätnar, ormgropen
på sikt. Hoppar över. Ingenting annat finns.
Jag och marken. Marken och jag. Öppnar
luckan. Dessert. Artikeln nr.1. - 20 minuter!
*Pling!*

Genom floden. Måste ta mig genom floden!
Nu . . . simmar simmar simmar . . . jag sjunker

simmar simmar  simmar . . . händerna domnar
bort! Jag klarar av det här. Skärp dig! Ta dig fram!
Du kan! Ge inte upp! Inte nu!

Tävlings moment nr.2

Byt ansiktsmask. Laptoppen! Klättrar på isbergen!
Isen blir ett med huden! Kom igen nu! Du kan!
Jag kan inte andas! Andas! Andas in! Jag kan inte
andas! Kom igen nu! Du är framme snart!
Ingenting annats finns. Du och NEJ Jag och isen!
Isen och jag! Jag måste bli ett med isen, jag fryser.

Blicken stannar för en stund, drömmandes vilar
på den lilla stugan där borta. . . jag ska vila nu . . .
jag måste vila nu . . . jag behöver vila nu . . .
jag måste ta hand om mig själv . . .



 

 

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 389 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-10-16 21:32



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Jag känner stress här, tidspress, och simultankapcitetens orimliga krav. Vila! Det är viktigt. Ta hand om dig själv!
2008-10-16

  Larz Gustafsson VIP
Här var det mer rafflande än i Mora Träsks "Tigerjakt".

Det är så sant: man behöver vila för att kunna ila.
2008-10-16

  Jan Linderoth
Den här texten formligen dansar fram! Inga tveksamma blyga steg, bara en nära flytande dans i någon sorts surrealistisk baktakt. det är bara lysande tjejen!
2008-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman