Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Irania gutturalis Foto: Magnus Ullman
http://www.youtube.com/watch?v=vhaRjc8XIvY



Sydnäktergal

 

 

Jag hör din sång, sänd mig inom mig,
bortom mig. Vad finns efteråt? Sluta
aldrig sjunga, jag ska söka din sång
igen. Då mitt hjärta kommer längta
efter att få smaka, minnas, en stund
av salighet.  Då jag hörde dig, då jag
kände igen en del av mig själv, då vi
blev ett.

Som nektar på min tunga . . . sjung för
mig sydnäktergal . . .

 

 

 

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 556 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-10-24 11:51



Bookmark and Share


  DanSan
*******************************

Åh så underbart vackert skrivit
och vackraste bilden av
Magnus Ullman på den vackraste
av alla Näktergalar Vitstrupig Näktergal
som jag faktiskt sett i Sverige . . .
jag tror det var tredje fyndet i landet!

men vilken fröjdefull och skönstämd
dikt som en längtan efter maj månad
då näktergalen nattens mästersångare
sjunger för full hals!

*APPLÅDER*

*****************************
2008-10-24

  Måna N. Berger
Innerligt om hjärtats sånger.
2008-10-24

  Regular
Fridfull pausfågel från stressen
2008-10-24

    Bodil Sandberg
Härligt!!..vilken harmoni mellan bild och text!!vackert tjusigt stämningsfullt - underbart!!!
2008-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman