Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Underhjord

 

 

 

 

 

du la din hand mot
och sjöng ända in i benet

där jag slutade
slöt du händerna

utan ögon
utan röster

du balanserade på det smalaste stråket
och jag sov under dina snöbeklädda
ögon

sömnen låg i våra ljusa andetag
mellan våra lakan

klädde oss i färger vi aldrig bemött
med värme

utan ögon
utan röster

i flera år satt jag längs dina linjer
och bara såg
på fåglarna längs din ryggrad

hur du bröt mina kvistar
i mjuka vinklar

 

*

 

jag samlar mina hemligheter i en burk
av plast

jag sitter på en klippa vid havet
burken är sval mot mina läppar

jag kan fortfarande klä
i rött

men inte här
mellan dina hjordar

jag sträcker ut händerna
och kastar burken i havet

blundar, och tänker på
hur ofta jag fortfarande

samlar dina tårar
i min hand

isen har stelnat
över havet nu

och jag siktar bara
mot det andra hållet 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av dopehat
Läst 255 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-10-29 15:47



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Suveränt....vansinnigt vackert och berörande!Sparas!
2008-11-02

  Maria Zena Viklund
mycket bra skrivet!
2008-10-29

    vemod
vilken känsla!! känner igen mig och du väljer jättbra ord!!
2008-10-29
  > Nästa text
< Föregående

dopehat
dopehat