Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dagboksföljetång. ej fristående om man har lust att lära känna dagboksskrivaren.


perronger pt. 2

 

 

strykjärnsmunnen må endast vara ett minne, men det får mig att längta efter kedjor. tjocka kedjor runt mina lätta vingliga vrister, tygla mina brister och hindra dem från att slå upp i mitt ansikte. evighetspannan, pärlemor. den, han, du. jag har bestämt mig nu. först: jag försöka hitta så många smultron som möjligt. sen: kalla den, han, du för charles. inga bakåtlutningar. inga illusioner. bara charles. det är inte speciellt fint, men det matchar kragen.

 

definition 1: passera – pressa förbi/undan förflutet med bestämda el. skakiga händer. behålla det bakom i stor väska el. rum som t.ex. förråd, skyddsrum, källare osv.

 

sedan ska jag fortsätta. ”stryka över” el. ”gå vidare”. till och med jag kan försöka. man lär sig mycket av att passera stygnade läderpojkar. man lär sig mycket av att passera. det har jag förstått. så passera är min nästa hållplats.

 

definition 2: passera – öppna armar för smått/ enormt självinbillat nyfött. lägga det som är framför bakom. skjutas inåt och/el. utåt.

 

jag har inte sett charles sen passerardagen. har mest passiverat. varit upptagen i klädombyte eller telefon, hav i mina tankar och en alldeles uppenbar stuga. röd och vit. jag börjar undra om jag verkligen har passerat. någon gång. om vi. om jag ens kan. har börjat känna av smärtan i min fjärilsrygg.

 

definition 3: passera – lämna delar av sig själv på andra platser där man inte befinner sig med hjälp av steg. klä sig i nyfunnet.

 

definition 4: passera – slänga bråte. bryta sig själv i ”ny”.

 

ifyllde ett personlighetsformulär idag. satt på tunnelbaneperronger. gick inte på. tågen passerade mig, så ironiskt. kom bara att fylla i två punkter:

 

FORM     människa. yta, aningen skrovlig. ”rostig i kanterna”. mjuk. ihopfällbar. kvistbevingad, tills vidare.

 

NYANS   blekröd. oslipad underton, färsk mossa. mörkgrön botten, framhäves i mellanrum(en). matt. ingenting blått.

 

om jag hade sått stilla och vetat hur man står kvar. kanske charles hade sett mig. och. kanske jag inte hade börjat svamla om perronger. fortfarande känt mig som en behållen. men jag vet inte. det kanske jag aldrig gjorde.

 

uppdrag 1: hitta smultron. många. röda.

uppdrag 2: hitta charles. stanna. berätta om kragen och lädret, minuterna. berätta om perrongerna.

 

 

 




Övriga genrer av dopehat
Läst 556 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-05-03 14:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

dopehat
dopehat