Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skynke av natt

 

 

 

 

 

det låter som en rödsprängd eld
hennes hud över de spruckna väggarna,
skrapar mot tysta fingrar,
krampaktigt, en långsam krökning,
saknaden av en utebliven cigarett
hostan djupt inifrån – hugger,
hon sväljer mörkret långt ner i lungorna
och andetagen blir som natt,
andetagen blir som natt

 

fjärilsrygg, ett stick, en smekt låga,
händerna söker golvet
väntar sången från de läppar-
de läppar som förslutits i plast och kyla
är en stum rörelse, rysning
och bakom: en dov främmande röst

 

hennes ögon som en sluten sömn,
innanför så många tunga drömmar
ett hjärta som inte kan höra till,
inklippt och placerat mitt i en ömmande bröstkorg,
hjärtslagen låter som en hackigt skratt
ekar genom fönster och glas och skärvor,
förbi, men aldrig bortom
kanske lyssnar någon utanför,

kanske lyssnar någon

 

ådrorna spänner mot ojämnt golv;
att bygga någons ögon,
någons ljus
med endast kraften av ett lemlästat minne,
det blåser undan så fort
ger efter som sand för vinden

 

hon hör sig själv viska:

är han bara en levande kropp
för det som är min saknad,
en ersättning,
för de lossade bräderna av mitt hus

 

jag har glömt, viskar hon
jag har glömt ljudet
av hur vårt blod brukade spinna
jag minns bara klippor och bråte,
stygn och stormar, formen av att övertäcka
stumhet och sårskorpor

 

jag minns bara låten som spelade
medan du vände blicken ifrån

 

älska mig,
viskar hon

 

för jag har glömt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av dopehat
Läst 534 gånger
Publicerad 2009-04-19 15:35



Bookmark and Share


  mikael ejdemyr VIP
Jag lyssnar, utanför, själv olycksdrabbad, en överlevande, rehabiliterad efter Möten. Din imaginära kraft är verkligen inte lika lemlästad som minnet i dikten
2009-04-19

  Plaster_Poetry
Det är någonting med den här texten, jag kan inte sätta fingret på vad, som fångar känslan av någonting som jag inte vet vad det är, men som är vackert om än sorgset på samma gång...
2009-04-19
  > Nästa text
< Föregående

dopehat
dopehat