Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Erik Brickman 2008


Tack, fiende



Jag känner

att jag vill tacka min fiende.

Vem det än må vara.



För vad vore livet utan en sådan?

Inget att kämpa mot,

inget att skrika i vanmod inför,

inget att samla kraft inför

för att till slut övervinna,

eller istället sakta begrunda

varför jag förlorade

och vad jag i sånt fall

behöver bli bättre på.



Jag behöver minst en vän

och en fiende

ibland i samma person.




Fri vers av Arowana
Läst 401 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-11-05 11:30



Bookmark and Share


  Alstermark
Spännande och tänkvärd text med uppfriskande kontrast! Och kanske behöver ibland en vänskap ta avstamp från ett slags fiendeskap, för att nå riktigt högt.
2009-01-30

  stella
Nu satte du ord på något jag inte klarat än...Tänkvärt!
2008-11-05

  Trädflickan
Ja så är det. Det är av fienden man lär sig och utmanas av.
2008-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana