Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillåter dig inom mig



under stormens vingar
längtar jag din famn
strykande sorgen bort

genom fingrars dolda kraft
smeks dunkla orosmoln
bort från mörkrets himmel

bara du kan hålla så mjukt
att hårdheten tappar fästet
bara du får komma in
där olusten härskar
tillåter dig att andas
genom det tunga menlösa

tillåter dig inom mig
ger dina ögon liv att se
det ingen annan fått
det måste vara du
bara du har kunskap
genom tillitens diamanter
som glittrar i din blick

det som du förtjänat
när du trängt igenom
varje skyddsmur
det som du förtjänat
när du skänkte mig
det som jag skänkte dig

hjärtat




Fri vers av devilsangel
Läst 476 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2008-11-06 10:44



Bookmark and Share


  Maria T
Ömsesidig hjärtinnerlig
kärlek.
2009-02-05

  Bibbi VIP
Underbara ord.
Bokmärke.
2008-11-10

  Nina V A
kärlek

"bara du kan hålla så mjukt
att hårdheten tappar fästet"

vilka två rader

därmed vill jag på intet vis negligera dina övriga - bara tala om att just dessa framkallar ett starkt känsloflöde hos mig och jag kommer att ta dessa med mig

lång tid

igen - kärlek

vackert så!
2008-11-08

  Michaela Dutius
Underbara ord som möter som stilla vågor som smeker strandkanten.
Underbar - poetisk - berörande
2008-11-06

  Mona*
Så underbart vackert...
2008-11-06

  Kristina Wallbing
"bara du kan hålla så mjukt
att hårdheten tappar fästet"
- vilken fin metafor!!

och hela dikten är mycket välskriven och vacker!!
2008-11-06

  Rosen VIP
Stark kärlek i ordens kraft..underbar o vacker sin dyrkan när den är som bäst.
2008-11-06

  friheten
Grattis!
2008-11-06

  Eaglemountains VIP
kärlekens förklaring i en mycket vacker formulerad poesi
2008-11-06

    Lindizz
Vilken fin kärleksförklaring, så vackert skrivet.
2008-11-06

    Bodil Sandberg
Nej inte går det att ta miste på kärleken här..som Bjarne skrev..du är en fantastisk poetissa..så vackra varma rader!!!
2008-11-06

  Elaine.S VIP
Gillar titeln hur mycket som helst...och det är ju därifrån
allt utgår, inifrån en själv och den man bjuder in att stanna där
kanske möter på en del kamp....men hittar men den som får alla tvivel att lätta så har man verkligen funnit en stor del av det som kan kallas lycka...och kärleken andas genom dina ord..
2008-11-06

    ej medlem längre
"genom tillitens diamanter
som glittrar i din blick"
kan kärlek beskrivas vackrare?
Helt underbar!!
2008-11-06

  Bjarne Nordbö
Att våga älska, det är inte det lättaste. Att låta bli det svåraste. Att tillåta, det största.

Allt nedskrivet av dig och det går inte att ta miste på din kärlek.
2008-11-06

  Rolfsdotter
Starka och vackra rader. Gillar rubriken! Kram!
2008-11-06
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel