Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var på din vakt

 

Se dig inte omkring

du blir bara besviken

där ibland döda ting

går dom hycklande liken

 

Snärjer dig med alla medel

ute efter din frihet

snor dig på din sista sedel

och hatar dig i hemlighet

 

Låtsas vara en god vän

men kan inte ta ett nej

har glömt dig för längesen

om dom inte kan utnyttja dig

 

Så rådet är.., var på din vakt

ge dom inte ditt lillfinger

tränade i falskhet och övermakt

tar dom ditt liv och springer

 




Fri vers av Kalle.O
Läst 766 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-11-24 18:56



Bookmark and Share


    Isprinssesan
Jag känner igen, lite ledset att de finns, men de finns, och det får de väl göra också.
2012-01-30

  stefan.g
Så bra skriven!
2010-12-26

  Diffusiaria
snyggt flyt i denna..
2009-01-06

  Ilona _L
Bra skrivet!

Borde kanske, men nej...jag vill inte vara på min vakt...
2008-12-01

  Lia-Lej
I rim har du klätt din besvikelse och gjort den tillgänglig för alla och envar. Många känner nog igen fenomenet och din uppmaning tycker jag kom väldigt lämpligt så här alldeles inpå adventstiden då det gäller att hålla upp sina ögon för det som har värde!
2008-11-25

  Rosen VIP
Kan vara svårt och skilja på vän och ovän, sanning och lögn...
man famlar efter värme, faller under påtryckningar..och vilar i slutänden i besvikelse.. dessa känslors budskap når fram till mig
i denna text.
Bra skrivet!
2008-11-25

  anits VIP
Mycket fin beskrivning
på falskhet och vänner
som inte vill väl
2008-11-24

  Maria Zena Viklund
nej jag kommer aldrig vara på min vakt.
2008-11-24

  Maria T
Så fin beskrivning av
falska vänner
2008-11-24

  Bibbi VIP
"Om syndare locka så följ icke"! Ordsp.b.1:10
om Du vill ha ett bibelord på det Du beskriver så fint.
Applåd.
2008-11-24

  -Ulla Tilemo- VIP
En luttrad man skriver sanningens ord.
Den som många av oss kanske aldrig upptäcker. Men som du av dina erfarenheter redan har.
Tack för att du delar med dig.
Den här texten är helt suverän!
Applåd.
2008-11-24

  Blåbäret
skrämmande och bra...falskhet så det förslår här som kan sluka en med hull och hår om man inte "är på sin vakt"...applåder
2008-11-24

  zinna
Mmmm helt helt sant, var på din vakt....
Mycket mycket bra.....
Kram
2008-11-24

  genni VIP
Du vet redan, att den här är bra! Kram
2008-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Kalle.O
Kalle.O