Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan havet skimra så vackert



kan somriga havsbrisar
smeka under kallaste vinterdag
eller var det din röst
som så varmt berörde mig

kan havet skimra så vackert
när isen just låg med sitt hårda täcke
eller var det ditt leende som förförde
smälte ner det frosten skadat

kan sagor uppstå
sedan trasiga blad
somnat in i
djupaste törnrosasömn
efter taggar lämnat sår
så sagan fick ett drastiskt slut

i dina ord av ömhets smekning
ger du svaren på gåtorna
ödet skrev vår kärleksbok
och den kan aldrig förändras






Fri vers av devilsangel
Läst 1144 gånger och applåderad av 40 personer
Utvald text
Publicerad 2008-11-25 10:20



Bookmark and Share


    Dado_
Imponetande. Lysande forsta strof, sen tappar den kanske lite.
2010-10-02

  aol
underbart vacker, blev så rörd i mitt sinne,
2010-04-20

  Cosmic Johanna
En ödesmättad dikt, som berör,

ibland kan man inte gå emot det som bara ska ske,

man känner sig liten som människa.

Vackra element du fångat i denna dikt.
2009-04-04

    © Birgitta Wäppling VIP
vackert skrivet, med inspiration mellan raderna.
2009-02-26

  Kristina Olsson
åh. i varje nerv av mig kände jag igen mig i det du skrev.
Tack och applåder!!!!!!
sparar dig som skrivarvän nu.
kolla gärna igenom mina texter.
vänligen.....
/kristina Olsson
2008-12-31

  Manal
POESI.. underbart vackert skrivet
2008-12-28

    Gårdagen
Riktigt bra poesi.
2008-12-04

  Michaela Dutius
Som en underbar kärleksmelodi som böljar fram över det vita och kalla så det smälter ner
Siveränt.
Applåd!
2008-11-28

  Sladjana Zubcevic
"kan havet skimra så vackert
när isen just låg med sitt hårda täcke
eller var det ditt leende som förförde
smälte ner det frosten skadat"
Underbart skrivet.
2008-11-25

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Mycket vacker
2008-11-25

  ***Wicke***
Vackert.
2008-11-25

  Svartsilver
Underbar dikt
2008-11-25

  Bjarne Nordbö
Den är så vacker.

Men hur kan du veta.
2008-11-25

  Michaela Dutius
Grattis till placeringen av en dikt som speglar lycka du kämpat hårt för...ja, min vän..... sagor kan uppstå sedan trasiga blad somnat in....
2008-11-25

  genni VIP
Mjukt och fint skriver du alltid!
2008-11-25

    Maria Malm
De två sista raderna är så väl funna..bra
2008-11-25

  Mona*
som bumull att vila på, ordet som får smärtan att vika undan.
2008-11-25

  Havsbris
Skulle skriva vad
Lindizz skrev
hahahhahhaah

så det menar att
så är det, du har
gåvan att rör och
berör så det känns
in i djupt av våra
hjärta med dina
enastående ord...

BRAVO!!!!
och TACK för så
magnifik läsning...
2008-11-25

    Lindizz
Wow, så innerligt vackert och berörande, att välja ut en del av din text känns omöjligt, då varje del är så grymt bra på sitt eget sätt. Verkligen kanon fint skrivet.
2008-11-25
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel