Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det öppna fönstret mot världen(vädra huset)





Med en tegelsten i handen
och djupa rynkor i pannan
i fundersamhetens tecken
grubblar jag.

De befriade undertryckta
Undertrycker de fria. Hävdar
sin stund på jorden . . .

De fria mobbar de befriade
undertryckta och blir slavar
till stundens tråkighet . . .

och jag sitter och glor på en
tegelsten och överväger om
jag ska begå en akt av vandalism
eller inte.

Redo att generera en slumpmässig
händelse med några redan kända
möjligheter.

Är jag bättre? Näää . . . som den
gången i pubertetens år då jag såg två
ungdomar kasta sten på en utländsk
militär anstalt. Vad gör ni? Frågade jag

- Vi försöker krossa fönstret, svarade
de.

- Aaah! Jag förstår, sa jag fundersamt,
men ni gör fel.  Det är så man gör!
Observera! Sa jag medan jag lyfte en
sten från marken, siktade mot fönstret
och kastade stenen snabbt. Det är så man
gör, sa jag medan fönstret krossades och vi
sprang därifrån . .  .

Vann jag någonting av det här? Näää . . .
*stänger fönstret*

 

 




 

 








 

 




Prosa (Novell) av Night Soul Woman
Läst 353 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-27 18:08



Bookmark and Share


  JNI
Du skriver så jag får gåshud!

så härligt att få öppna sinnen som verkligen behövs ibland till dina texter som jag njuter av att läsa !

wow !!
2008-11-29

  * Ammi *
Mkt mellan raderna här!
applåd
2008-11-28

  aol
så sant man vinner ingenting bravo
2008-11-27

  Larz Gustafsson VIP
Militära anläggningar SKALL vandaliseras!
2008-11-27

  Nikolai Jungsin VIP
Det bor en liten vandal i oss alla...

det finns stunder då man vill släppa loss den..
2008-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman