Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
*vi alla har en besserwiser inom oss*
:)
http://www.youtube.com/watch?v=VD0a8LCbeos



Tack, världens besserwisers!





Lilla blomma på ängen
hur många vindar har du erfarit?

Ack du böljande gräs på fotbollsplanen
om hur många övertramp har du förtäljt?

Vem lyssnar på vad som betraktas?
Vem betraktar den som lyssnar?

Så många hör men få förstå
Så många ser men få inse
ändock det är så det ska va

Åh du lilla blomma på ängen
minns du då fjärilen landade på ditt blomblad?

Åh du böljande gräs
minns du då regndropparna vilade för en stund på din kropp?

En hemlighet är ingen hemlighet
En sanning är ingen sanning
En flykt är ingen flykt
En slutstation är ingen slutstation
för allt är förgängligt . . .

och perfektionens dröm förbli vår illusion
hoppets drivande kraft

. . . och vi alla frågar varför/ om livets oförrätter/
och vi alla känner oss berusade/ av lycka/ då
vi tycks finna svar på olika enigmor/ i hopp om
att finna en stund av lycka, en stund av vila. Att
kunna befinnas i nuets varaktighet.

Vem lyssnar på vad som betraktas?
Vem betraktar den som lyssnar?
Vad är det som spelar roll?

Hur kan man vara ensam när man omges av alltet?
Hur kan man känna sig ensam då intet aldrig tas för givet?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 945 gånger och applåderad av 25 personer
Utvald text
Publicerad 2008-12-01 18:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det jag nu ser, ser jag inte
En bil som närmar sig och en bil som försvinner
Det som just fanns hos mig, är borta:
en tanke på, en droppe av och till och med
dammet är inte detsamma
2008-12-09

  Lotti
helt enkelt bara bäst
2008-12-06

    ej medlem längre
Å, vilken text! Så bra!
Filosofisk, ifrågasättande..vacker.. Strofen "En hemlighet ... " ger en ilning av nytänkande...
2008-12-03

  Mats Henricson
Bortsett från titeln är det här en Helt Fantastisk Ordkreation, Tunga Ord från de Djupaste av Filosofins "Källarvalv " ! Synd på Titeln bara..
2008-12-03

  JNI
du skriver helt galet bra !
massor av applåder !

vilka tankvärda meningar ..
men "perfekt" finns inte, samma som "inte" , *ler*
2008-12-01

  Maria Zena Viklund
japp ja jag är en riktig besserwisser ler
2008-12-01

  DanSan
******************************

Ah så skönt skrivet . . .
"jag vägrar tro att jag är en Besserwiser
så då är jag det nog!" hehehe . . .;)))

*APPLÅDERAR STÅENDE PÅ EN FOT*

TTttttSSsssssssss lyssnar på Oh Yea
Coleman Hawkins . . .
"How deep is the ocean"

******************************
2008-12-01

  Måna N. Berger
Besserwissern blommar...
Jag skulle vilja höra den här texten läsas, av flera röster som en växelkör. Kanske på teatern. Jag kan nästan höra det. Det är vackert.
2008-12-01

  Eva Langrath VIP
Tack för dessa eftertänksamma rader.

Eva
2008-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman