Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ars gratia artis


Decemberkonst


Stor konst för en liten värld

snön faller, täcker marken kring mitt
liv med miljarder små kristaller
den ena vackrare än den andra

en efter en lägger de sig till rätta där
de ska vara, bygger ett konstverk
komplexare än sinnet orkar tolka


Tanken går från kontemplativ förundran
till irriterat fördömande
- halt och jävligt, och bilen ser ut som
en helvetes iglo...

fan
gud
så vackert det är






Fri vers av Gawain
Läst 220 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-12-05 11:56



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Dagens skratt, just så kan de vara i livet. Det stora och det vackra tillsammans med lite ilska.

Eva
2008-12-13

  Marreb
Ovanligt vardagligt för att komma ifrån dig. Men snyggt. Gillar den där vändningen och blandningen som finns i dikten.... :-)
2008-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain