Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

14 dagar

 

Jag mötte henne på en fest i början av december. Glöggprovning till starka ostar, pepparkakor i långa rader, Frank Sinatra svagt i bakgrunden och det obligatoriska minglet, tills jag mötte hennes blick. Efter det fanns bara hon.
Kommer inte ens ihåg hur hon såg ut. Sinnena slutade registrera. Endast hörseln var vid liv och det jag som jag slutat umgås med. Hur hon lyckades tränga in vet jag fortfarande inte men jag vet säkert att hon inte lämnat mig.
Två veckor har gått och jag kan inte annat än tänka på henne. För henne var min fascination så uppenbar att hon innan hon gick gav mig sitt telefonnummer. "Kom ihåg", sa hon, "du får inte ringa förrän om två veckor". "Varför inte", undrade jag. "För att du ska känna in om du verkligen vill det. Och om du hör av dig måste du lägga undan alla banala fraser och vara villig att söka djupt".
Fjorton dagar och jag vet ännu inte vad jag har att erbjuda henne.




Prosa (Novell) av Erika H
Läst 262 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-11 22:50



Bookmark and Share


    wilja
hoo, jag håller med. vilket uppslag till en längre text. riktigt skön, får cocktailpartyfeeling och känner igen den där blicken som skär genom rummet, den som bryter igenom sorlet och äger stunden helt själv. just den känslan får jag. det är väldigt bra.
2008-12-15

  -Ulla Tilemo- VIP
Du får spänningen att stiga....får mig också att fundera över vad jag själv skulle gjort om jag mötte någon som sa ngt liknande.
Spänningen skulle nog ha övertaget och de tankar som det var tänkt, beslut om en fortsättning, ja de skulle nog inte komma fram av det budskapet. Det skulle vara väntanslängtan efter att få mer besked, mer essens, som hade upptagit mina tankar.
Men ett möte till kanske, ja då skulle möjligen de rätta funderingarna sitta bättre. Såvida inte fascinationen över personen kör allt förnuft i botten, och jag befinner mig bortom vett och sans.....vad hjälper mig tankarna då?
Tankar om vad jag skulle kunna erbjuda?
Nej jag tror inte det. Inte nu längre. Det jag kan erbjuda är uppriktighet och lojalitet. Inget fjäsk, ingen kohandel.
2008-12-12

  Per Teofilusson
nämen vilka mänskor. Rart och drygt samtidigt.
2008-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Erika H