Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det brann aldrig på min skolgård.


det brann aldrig
på min skolgård
och radhusfasaderna
lämnade aldrig några skuggor

i brevlådorna
låg brev med rätt adress och frimärke i högra hörnet
på torget såldes tomater
till rimligt kilopris

men det fanns pojkar och flickor
på min skolgård
med aska och sot
överallt

det fanns mammor och pappor
i radhusen och på torget
med andra adresser
ristade inom sig

och i skogarna
sprang de galna
de som gett sig av
de hoppades på lugn

jag spelade fotboll på tisdagar
sparkade grus och gick med stenar i skorna
rev upp knän
ärr för ett liv

på min skolgård
sattes en världar i brann
och alla snöbollar med småsten i
de hamnade aldrig på planket

och det fanns pojkar och flickor
på min skolgård
med aska och sot

överallt.




Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 1342 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2005-08-25 23:35



Bookmark and Share


  Per Blomqvist
Väldigt skön text.
2012-11-30

    Förortsdikter AB
Mer förort till folket!
2008-01-22

  Ulf Popeno
Länken mellan skolgårdsbränder och barn med aska och sot är otroligt bra. Dessa ord är blödande betong. Dessa ord borde tatueras på Jan Björklunds panna.
2007-04-01

  Janjohan
Min gratulation till att du lyckats skapa DIKT.
2005-10-16

  Queen_of_Rain
vilken underbar symbolik du ger vår vardag.. mkt imponerad!
2005-08-28

  Dan Linder
ett mästerligt stycke av radhus-angst. Du visar så skickligt av vad som döljer sig under ytan, alla de där husen och människorna...Bravo!
2005-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP