Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvånget tog överhanden

 

 

 

 

Hon stod på ena sidan tröskeln

skulle försöka ta sig över

svetten rann

blicken brann

 

hon hade rytmiska ryckningar i ena sidan

blicken, okontaktbar

styrd av allra största allvar

 

Ändå gick det inte

kunde inte förmå sig

inte stå på sig

 

Styrd av inre kramp

Styrd av inre kamp

 

Och åren bara går

och hon står där med tovat hår…

 

 

 

 

 

 

 

Då förut innan hon blev så här,

var hon ensamstående och skurade i en affär.

 

Blev visst lämnad av barnens far,

kunde sen inte ha barnen kvar.

 

Det måste blivit något fel,

hon måste fått någon sorts spel………

 

 

 

 

Åren bara går....................vidare ändå

Går knappt att förstå ......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Miss Mod
Läst 487 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2009-01-16 11:17



Bookmark and Share


  glittertindra
en dikt som förmedlar ontontont...
2009-03-01

  Carola Zettergren
SÅ SNYGGT!
2009-01-21

    Al Lanzon
Starkt förmedlat!
2009-01-18

  MeAmmie VIP
Du går från klarhet till klarhet! Denna var riktigt, riktigt bra!
Maja Ekelöfs Rapport från en skurhink som kom ut för snart 40 år sedan och du går i hennes fotspår! Underbart! Fredens Lena Liljor/Ammie
2009-01-17

  friheten
Gilals!

"Åren bara går....................vidare ändå

Går knappt att förstå ......"
2009-01-17

  Gunsan
Oj vad bra!
Jag blir stum
... grymt ... verkligt... tragiskt
2009-01-17

  Staffan Welroos VIP
bra! jättebra. skulle dock förlänga den lite om den var min... slutet kommer lite abrupt, tycker jag. snygga rim!
2009-01-16

    Miss Bea
Du grep verkligen ta. Jag är mållös!

Varmt
Miss Bea
2009-01-16

    ej medlem längre
Ja, en livsbeskrivning av allra bästa slag. Som ett bokmärke över ett liv. Inkännande, stark och klok!
2009-01-16

  Marie Å
Så fint skrivet....... det berör.....
2009-01-16

  Lotti
dikt som berör, har sett tvång på nära håll och det är jobbigt att stå vid sidan och titta på när kära utspelar inre kamp. Bra skrivet
2009-01-16

  Jean-Michel Orblin
Ja den här var ju bra!
Krya på dig!
Kram från en vän!
2009-01-16

  Fredrik P. VIP
känslig dikt
från bister
verklighet
/Och åren bara går
och hon står där med tovat hår…/
2009-01-16

  Njord
Mycket tragisk dikt. Fint skriven med känsla.
2009-01-16

  Fokus
En av alla dessa osynliga, tysta, ingen bryr sig om.
Bara tragik.
2009-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Miss Mod
Miss Mod