Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du kommer sova lika illa inatt birgitta och som alltid undrar du varför.




vårdcentral
måndagmorgon 08.07
februarifrost
blixthalka
mannen framför mig
försöker på bruten svenska göra sig förstådd
kvinnan bakom disken artikulerar

- men hör du inte vad jag säger, vi tar inga sådana prover här! du har inte rätt remiss! åk till karolinska!

jag
håller på att spricka
fjärde infektionen
på ett år

glöm inte bort att gå på toaletten efter samlag
drick mycket vatten
tranbärsjuice
äppelcidervinäger
ljummet citronvatten

3,5 gram kokain

klamydia?


mannen framför mig
sänker huvudet
förstår inte
det står ju besök din vårdcentral

hör du inte vad jag säger
birgitta femtiofem trött på missförstånd
trött på män från somalia
oförståendet
våndan
sin livssituation


vårdcentral
måndagmorgon
minusgrader
blixthalka
240 kronor tack
högkostnadskort
flytande vätskor
antibakteriell
sura uppstötningar


och jag tänker på undersköterskan
som tröttnat på föraktet
rasismen
på avdelningen
den romska mannen
som dog under systerns tillsyn


måndagmorgon
kissa i koppen
det svider
svider
vaken i två dygn


dåligt samvete
ångest
selexid

och allt blir bra igen


så ska du kissa ordentligt efter han har kommit i dig



vård
central
måndag
morgon

han sänker huvudet
kör frustrerat därifrån


i korsningen
i blixthalkan
hinner inte bromsa

för alltid
bruten



















Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 1175 gånger och applåderad av 45 personer
Utvald text
Publicerad 2009-02-02 09:59



Bookmark and Share


    Plumflower
ja så sant så sant. sjukt oglamourös och skön text.
2009-03-09

  Hélène
åh. jag fastnade verkligen. intressant uppställning av orden som, trots att de står själva, säger så mycket. Nice! /H
2009-03-02

  Maria Zena Viklund
fantastiskt bra berättat!
2009-02-26

  ~Leonardo~
Bra berättat...koncist komponerat, måndagsnoja helt visst. klockren...
2009-02-15

  Aisha VIP
...så otroligt bra!
2009-02-02

  Kim VIP
Ja den här var då rättstavad! En bild av vår allt mer komplicerade vardag
2009-02-02

    mel
fantastiskt fint! och så himla bra bild av vår värld.
2009-02-02

  Hannadraken
Stark bild du målar. Och snyggt gör du det. Om den här blandningen mellan egot som snurrar i sin egen sjukdom och betraktandet av andra.

Assnyggt helt enkelt. Du är bra.
2009-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP