Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fastlåst i mörkret



vad är det i orden
de glasklara tröstande
som du inte förstår

när du vänder
det finaste mjuka
till ett anfall
mot ditt inre

skapar kaos
i djupa känslohav
når botten
med förvridna illusioner

vad är det i ögonblick
då värmen är så nära
som du inte vågar fånga
så du skjuter det långt ifrån

bakom murarna du byggt
i försvar mot förnedring
står du förblindad
för det vackra
som bara vill dig väl

fastlåst i mörkret
missar du ljusets anda

ser du livet gå förbi
utan att någonsin få veta

att friheten finns i tilliten







Fri vers av devilsangel
Läst 402 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-02-05 11:03



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Svartaste svärta och ljus som vill ... glimmar igenom orden i denna starka dikt...(ja du skriver bara starka dikter) men den här har ytterligare något.
2009-02-13

  Michaela Dutius
En helt fantastisk dikt

om friheten

i tilliten

Berörs
2009-02-09

    Bodil Sandberg
Den här dikten går rakt in och skakar om..

"när du vänder det finaste mjuka
till ett anfall mot ditt inre..."

det där känner jag igen
hos en människa som står MIG nära
2009-02-07

    ej medlem längre
"vad är det i orden
de glasklara tröstande
som du inte förstår"

Wow vilken början på en klarsynt text om det svåra i att förstå och se det självklara. Slutraderna är fenomenala:
"fastlåst i mörkret
missar du ljusets anda

ser du livet gå förbi
utan att någonsin få veta

att friheten finns i tilliten"

Bokmärke blir det här!:)
2009-02-06

  Mona*
Just så är det. Så enkelt och så svårt. Bra.
2009-02-05

  friheten
Vacker skriven
2009-02-05

  SeXara
Där är vi alla till och från.. vackert och ärligt poetat med undertoner och nyanser vi nog alla känner igen...
2009-02-05

  Bjarne Nordbö
Det är läött att komma dig nära när du skriver så här. Tillit är det svåraste som finns att behärska.
2009-02-05

  blackandwhite333
Tänkvärd, bra text i slutet som alltid :)

att friheten finns i tilliten
2009-02-05
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel