Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 




Vintertankar




Skogens fuktiga dimma och fågelsången;
en arla regning sommarmorgon, det är
vad mina sinnen hungrar efter . . .

Jag har tappat kontakten med skogen och alla dessa minnen som berikade mig. Minnen som fick mig att öppna mina ögon ännu mer för att ta in alla dessa sinnesintryck .

Den bitande vinterkylan får mig att stänga in mig, in i mig själv och fastna i mina tankar, undvikandes ögonkontakt likt alla andra medan jag raskt passerar förbi.

Det kan ju hända att jag stannar för en stund och med barnslig glädje observerar snögloppet. Jag följer snöflingornas dans tills de landar på asfalten och smälter och då vänder jag snabbt bort min blick; det svarta snöslasket gör mig så ledsen. Det påminner om den förlorade oskulden medan jag hör och ser hur bilarna med dess oberörda förare kör över dem och några grå droppar landar på mina skor.

Jag vänder min blick igen och fäster min blick på den oberörda snön som sakta smälter, den är fortfarande vit och det finns inga människospår . . . jag fortsätter min tysta vandringen tills jag är framme, öppnar dörren och sitter där i mitt artificiellt uppvärmda hus och torkar mina skor, glömmandes det jag såg . . . Är det inte så vi* alla gör?




*Ordet "Vi" syftar till de som medkännandes förstår eller känner igen sig själva. Det finns inga meningslösa ord eller tankar allt är sprunget ur den innersta källan.

 

 

 

 




Prosa (Prosapoesi) av Night Soul Woman
Läst 283 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-07 18:00



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Men så bra du fångade känslan och satte ord på det!

Tycker även om din lilla * "...allt är sprunget ur den innersta källan"
2009-02-08

  JNI
det är ju helt strålande !

ser varenda snöflinga som faller framför mig i din text .. hur det skvätter från bilarna.. hur vi vänder våra huvuden bort ..

sedan hemma inlåsta för att "ångra" varför barnet i oss inte fick leka som det ropar efter..
2009-02-08

  Connie
Din text gick direkt in i mitt hjärta!

Och här är det töväder, snön ligger på marken och gråter.
2009-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman