Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Före gryningen


I gryningens embryo rönes
en oro huggen i häl
i sinnet det rycker som halvdöd
och restless är benen jämväl

och själen av vindarna fönes
och mörkret lento får fly
när aningens låga är skalvröd
adagio i himmelens sky

i väntan på ljusnande tider
får gryningsmiraklet förbli
förtjusande tystnaders röster
bebådande eterns espri

ty livet blir dikt vad det lider
och resan tar slut i en fart
men ljus ännu födes i öster...
och det är väl ändå rätt rart




Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 827 gånger och applåderad av 20 personer
Utvald text
Publicerad 2009-02-09 12:52



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Den här är ju helt enkelt strålande! Säger jag igen..
2010-10-11

  Nanna X
din skönt ironiska ordkonst firar fest - applåd!
2010-10-02

    Loffe
Wow, vilken dikt!
Ja, nog hör den hemma bland ”utvalda texter”. Det är du värd!
2010-10-01

  Carola Zettergren
Milda makaroner denna har jag missat! Helt suverän, som du jonglerar med orden! GRATTIS TILL STJÄRNAN!!!!
2010-10-01

  Yrre VIP
Helt underbar, härliga ord du använder och slut som gillas!
2010-10-01

    baruk
instämmer med "föregående talarinna" helt och fullt! Very good!
2010-03-07

  Måna N. Berger
"aningens låga är skalvröd
adagio i himmelens sky"

Mäktiga rade som får mig att tänka att det ännu finns upplevelser kvar som är mer än "rätt rart"!
2009-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP