Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det här är bara jag.


folk dansar till hits från 97.


och någon skriker
kom hit
det är roligare här
folk är fulla
och dansar

jag
räknar kontoutdrag
och lämnar tidrapporter
stryker under
viktiga ord
memorerar

utanför mig är det inte vinter
men jag går omkring med istappar i mitt hår

en hopplös förväntan
har gett mig lunginflammation

man ska inte ha
en allt för stor
förförståelse för saker och ting

men jag slår in allt i paket med stämplar och fack och rubriker som vanligt
markerar och reserverar
adderar och dividerar
sympatiserar och kritiserar

mitt inre mitt yttre
mina absolut music
fulla av fett och repor

repor kan vara vackra
till en viss gräns
och fett
kan vara bra att ha

i kyla

för utanför mig är det nog snart vinter
och jag tror ingen lyssnar på hits från 97

alla paket och stämplar och rubriker ligger under kudden så jag inte ska somna
bildar ett register
i mina drömmar

det är rätt så jobbigt
att hålla rätt på världen

jag blir full av vadsomhelst
en droppe i glaset
och jag svämmar över

sugmärkena på halsen
blev till stressfläckar när jag fyllde sexton

och de tomma glada
i telefonen skriker fortfarande

kom hit
folk är fulla
av ingenting

kom hit
det är roligare

folk dansar till hits från 97.




Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 1315 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-09-04 16:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Snyggt skrivet.
2010-02-11

  candela
"alla paket och stämplar och rubriker ligger under kudden så jag inte ska somna"
"det är rätt så jobbigt
att hålla rätt på världen"

jag älskar denna beskrivning av att tvingas ha kontrollen.
dina ordval och hur texten är lite flytande.
Hur du med bara ett ord på en rad skapar en text som ändå sitter ihop
och hur det lilla ordet skapar sin känsla och mening.
bra med cd parallellen...=)att inte riktigt vara med i det som händer utanför...då processerna innuti tar för lång tid!
fantastisk!
2005-10-26

  Missi VIP
din vardag låter jobbig
ta semester!

gillar särskilt "går omkring med istappar i mitt hår" och "en droppe i glaset så svämmar jag över".
snyggt!
2005-09-05

    livräddaren
vackert!
2005-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP