Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

från dec -98




Ord och verkan


Poesin är min asyl
talar hjärtats väg
övertygad om min pryl
jublar "Orden säg!"
Detta är mitt sinnes lust
orden står i kö
följer gärna längtans pust
för att stundom dö

Pennan gallrar, sträng och stram
vill ej diversion
endast, nej likt lärardam
följer sin mission
söker ständigt adekvat
fras och ordpåföljd
kastar skalden i spagat
blir i snömos höljd

strävar mot en högre rymd
utan tid och rum
Meningen ej längre skymd
Insikt verkar stum
---
Dock, så nära inpå jul
och med jordmått mätt
vill jag blott ha lite kul
orden trä på spett

Då jag nyttjar varje fras
till att dig förföra
bjuder dig på ordkalas
för att strax få höra
vilken duktig skald jag är
fjäska på, jag ber...
hade dock ett visst besvär
i dess slutkvarter




Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-03 00:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP