Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poeten

Poeten, när poesin väckts till liv:

från min inre kammare bankar fången
ikväll är frigivningen nära
fången skakar
               skaver nerver
syns det?

från alla väggar blir jag överröst
      så här, SÅ HÄR
                              har jag aldrig förut känt min röst!

på den motsatta väggen hänger den
den, där ljuset tycks röra sig i ögonblicket
ljuset som jag inte flyr och Du är fortfarande ansiktslös

bara här
och nu
och alltid
               vill jag vara!

jag har tagit den i besittning nu -
den scharlakansröda
och jag är redo att betala för konsten!

satserna bryts ner till morfem
och i ivern fastnar benen i halsen
jag snubblar till
men återfinner balansen

och ni som ser en hyperbol och inte bara mig, MIG:
- Ni kände mig bara när jag var översekulariserad.




Fri vers av Pontus Landström
Läst 599 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-03-07 00:09



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
ja av mig får den bokmärke och Gul Stjärna iaf, bara synd att efter nu två månader här jag inser den värsta mardrömmen besannad, DN & Bonniers kultur premieras här, tyvärr inte kvalitet före kvantitet som är mitt motto

Be well,
LPWJ
2009-03-11

  John William
Du har alltså stått på estraden med dina alster nu?
2009-03-08

  Bjarne Nordbö
Jag säger det igen, den poetiska återväxten i Norrköping är det inget fel på. (gillar av någon anledning det där med att betala för konsten)
2009-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Pontus Landström
Pontus Landström