Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bevakning - bejakning

 

Jag bevakar min skatt

i den månljusa natt

där Orion nu värnar sitt bälte

 

jag bejakar mitt fnatt

när jag tager dig fatt

kära Musa, som nästan mig välte

 

jag bevakar min hatt

och min sköna kravatt

förrän marsvinden bringar mig kälte'

 

jag bejakar min katt

fast den nu ligger platt

som en pannkaka utanför tälte'

 

I min yttersta tid

må jag finna den frid

som bejakar min spinnande raskatt...

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-08 03:00



Bookmark and Share


  Per Rydberg
Jag gillar den här dikten. Lugnt flyter rytmen, konstaterande utan att kännas konstruerad. Tack för en god lässtund!
Per
2009-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP